Tina Knutsson, leg läk och mamma till 6 åriga Nikita med diabetes. Recension i tidningen Diabetes 6/99 och DiabetologNytt1-2/2000
Boken är ett fantastiskt pedagogiskt hjälpmedel till såväl föräldrar, barn, ungdomar och vuxna med diabetes som läkare och sjuksköterskor. Den är genomtänkt och fungerar som en mycket bra guide för föräldrar till diabetesbarn, till lite äldre barn med familjer men även till vuxna med diabetes. Varje ämne presenteras på ett lättbegripligt sätt, med teckningar, tabeller och kurvor vilket drastiskt underlättar förståelsen av även komplexa problem. Den mängd pedagogiska teckningar som illustrerar de olika problemställningarna gör boken levande och därmed lättläst även för de yngre. För den som står i begrepp att köpa en ny uppdaterad bok, är det denna som gäller.

Christina Pihlström, Svensk Förening för Diabetessjuksköterskor
En utmärkt bok som jag varmt rekommenderar till våra familjer och till mina kollegor. Språket är föredömligt enkelt och rättframt och boken är överskådlig och trevlig med bilder och faktarutor. Det är verkligen barn- och ungdomsdiabetes från A till ö med djupdykningar i det mesta. Jag rekommenderar varmt boken till våra familjer och till mina kollegor.

Alf Werner, Ordf. i Diabetes­föreningen Norra älvsborg t.o.m. -97
Det är en fantastiskt bra bok som många barn/ungdomar och föräld­rar kommer att ha enormt stor nytta av. Det mesta stämmer in även på vuxna typ 1:or. Jag kom­mer att varmt rekommendera boken till våra medlemmar.

Lillemor Bruce, Lund
Min 3-åriga dotter fick diabetes strax före jul. Första tiden var kaotisk, men så fick jag höra talas om boken och beställde den. När jag fick den i min hand kändes allt mycket enklare. Boken är ett fantastiskt stöd för mig och min man!

Gunilla Attman, diabetessköterska och Stig Attvall, överläkare på Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Diabetolognytt Nr 1, 1996
Detta är en excellent bok, ett efterlängtat och mycket pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen, till barn och ungdomar med diabetes, till deras familjer och föräldrar, men även till vuxna typ 1 diabetiker. Den tar upp alla tänkbara aspekter och situationer man kan träffa på under ett liv med diabetes. Språket är lättförståeligt och vardagligt med en positiv ton.

Stefan Aronsson, överläkare, Barnkliniken Halmstad
Ett verkligt mästervk har skrivits av Ragnar Hanås. Stor text, massor av bilder, strålande typografi, koncentrerad personlig framställning. Tydligt språk, högaktualiserat innehåll utmärker denna bok.